House above the valley / ARHITEKTURA / URBAN PLANNING AND ARCHITECTURE OFFICE

House above the valley / ARHITEKTURA / URBAN PLANNING AND ARCHITECTURE OFFICE

© Miran Kambič

© Miran Kambič© Miran Kambič© Miran Kambič© Miran Kambič+ 20

© Miran Kambič
© Miran Kambič

Text description provided by the architects. The residential house is located on the edge of a forest, on a hill above the Cerknica field. From here views of the beautiful intermittent lake of Cerknica open up. It was precisely the breathtaking views that formed the basis for the conception of the architectural idea. The house is nestled parallel to the hill. It was designed as an elongated volume with a steep gable roof. It opens towards the valley through a large bay window, while remaining mostly closed towards the forest. Here is a single window that overlooks the courtyard and the entrance.

© Miran Kambič
© Miran Kambič
© Miran Kambič
© Miran Kambič

The house offers comfortable living space for two. All the main living areas are located on the ground floor and are connected to the outdoor terrace and the garden. The interior ‘walkway’ along the panoramic glass wall connects the living and sleeping areas into one experience space. At each stage, we are accompanied by picturesque views of the valley. The spacious split-level living room with kitchen and dining table opens up to the roof and is further illuminated by two skylights, creating a basilica atmosphere.

© Miran Kambič
© Miran Kambič

The sleeping area, located to the right of the entrance, has the lowest ceiling. The attic above has bedrooms, an additional bathroom and a gym. The whole volume of the attic is shifted towards the rear, towards the forest. In this way, a wide and very useful protruding roof is formed on the courtyard side of the building.

© Miran Kambič
© Miran Kambič

On the other side of the building, a long wooden terrace, covered with an awning, remains. The building investor is professionally linked to the transformation of metals. At his request, the facade was designed as a metal membrane, indirectly referring to his industry. The finely contoured dark facade membrane gives the otherwise quite heavy volume a more subtle appearance and an almost velvety surface feel.

© Miran Kambič
© Miran Kambič

The interior of the building is marked by a minimalist design with some carefully selected furniture. Therefore, the most important visual experience inside remains the breathtaking view of the valley.

© Miran Kambič
© Miran Kambič



Source link

Comments are closed.