GRT Architects perches a house for a troop above a swamp in Connecticut

New York-based GRT Architects placed a cedar bungalow above a swamp on the Connecticut coastline, featuring a central courtyard with a swimming pool.

Called Guilford House, the bungalow is clad in cedar and has large windows with charcoal-colored frames that offer panoramic views of the marsh.

Guilford House sits above a tidal marsh

Designed for a group – a three person relationship – the owners wanted to include a swimming pool and carpentry shop in the design of the house without compromising the view of the landscape.

The architects placed Guilford House as close to the water as the location allowed, with the longer side of the bungalow facing the tidal marsh and lush trees surrounding it.

The architects positioned the bungalow near the water
The windows of the bungalow have dark frames

L-shaped, the house is built opposite a separate workshop with a courtyard nestled between the two buildings.

“We created a courtyard defined by the workshop on one side and the house on the other,” said GRT Architects, a Brooklyn-based studio.

“The elongated overhangs create shelter and add definition to this outdoor room.”

GRT Architects built a central courtyard between the house and the workshop
A vegetable garden in the central courtyard

The courtyard includes a vegetable garden and a square-shaped swimming pool surrounded by a terrace made of Garapa, a rot-resistant wood that is unstained and unpainted.

On the Guilford House side facing the tidal marsh, the plot is left unchanged, except for the short terraces that protrude from the bedrooms and offer private sitting areas.

The interior and exterior of the bungalow are designed to age gracefully over time without the need for renovation.

“We have built an aesthetic around long-lasting materials that do not need any finishing and therefore no re-finishing,” said the architectural firm.

The bungalow has been designed to age gracefully over time
Small terraces offer a view of the shore

“We have selected only rot-resistant wood that can be used naturally without staining or sealant applied,” said GRT Architects.

The house’s unstained cedar has been installed as an open seam rainscreen that will naturally turn gray. This gives the exterior a longer life as it allows it to dry properly.

GRT Architects included custom joinery inside
The kitchen includes a large granite island

Solar panels are attached to the house’s large painted aluminum roof with standing seams.

Inside, all floors are poured concrete except for the loft’s red oak parquet which was milled from local trees felled during the construction of the bungalow.

The house is on one level
The living and dining areas are connected

Custom woodwork defines the open-plan interior, including the kitchen and dining room, which includes a large white granite island in the cooking area.

Designed to be wheelchair accessible, the single story home has zero threshold showers in its two equally sized main suites.

GRT Architects used materials with a long lifespan
Zero threshold showers allow wheelchair access

GRT Architects was founded by Tal Schori and Rustam-Marc Mehta in 2014. Other firm projects include a black textured brick house in New York State and a townhouse in Brooklyn for an artist couple. .

London-based Scott Whitby Studio also designed a project for a group that included a bed large enough for three.

The photograph is from Michel vahrenwald and ESTO.


Source link

Comments are closed.